Ajánlatok

Lehetőségük van arra, hogy ügyfelének árajánlatot küldjenek, amit aztán 'Elfogadva' vagy 'Elutasítva' státuszraválthatnak az ügyfelük döntéséhez igazodva. Papír alapú ajánlat mellett közvetlenül e-mailben is elküldhetik ajánlatukat (E-ajánlat), amelyet vevőjük az e-mailben elhelyezett gombokra kattintva elfogadhat vagy elutasíthat. Elfogadás esetén a dokumentum átkerül az 'Rendelések' menübe. Az elutasított ajánlatoktörölhetők. Árajánlat küldésére magyar, angol, német, francia, román, spanyol, olasz és szlovák nyelveken van lehetőség.

Díjbekérők

Számla készitése előtt díjbekérőt küldhetnek vevőiknek, amelyből a pénzösszeg beérkezésekor egyetlen kattintással számlát készíthetnek. Ha mégsem fizetne az ügyfelük, a díjbekérőt törölhetik. Díjbekérő küldésére magyar, angol, német, francia, román, spanyol, olasz és szlovák nyelveken van lehetőség.

Szállítólevelek

Szállítólevelet készíthetnek ajánlatból vagy díjbekérőből is, majd a szállítólevélből készíthetnek díjbekérőt vagy számlát. Mindezt funkciónként egyetlen kattintással. Nyomon követhetik melyik áru lett már átvéve, és melyik vár még átvételre.

Számlák

Számla készíthető az 'Rendelések' menüből az elfogadott ajánlatból, valamint a díjbekérőből, vagy ezek nélkül is. Ismétlődő számlák esetén használhatják a klónozás funkciót, amely a már létrehozott számlát lemásolja, valamint piszkozat számlákat is hozhatnak létre, amelyet tetszőlegesen bármennyiszer felhasználhatnak. Minden számla projekthez is kapcsolható. Számlát magyar, angol, német, francia, román, spanyol, olasz és szlovák nyelveken készíthetnek.

Vevői rendelések

Ide kerülnek azok az árajánlatok, amelyeket az ügyfelük elfogadott. Innen egyetlen kattintással elkészíthető a számla. Rendelésekhez bekérhető előleg is a vevőtől, amelyből aztán közvetlen a rendelésből készíthető előlegszámla. Ennek az összege a végszámlából ezt követően automatikusan levonásra kerül.

Beszerzési rendelések

A beszerzési folyamat első lépése a számlázóban a beszerzési rendelések létrehozása. Beszerzési rendelésből áru beérkezést követően egyetlen gombnyomással előkészíthető a beérkező számla. Beszerzési rendelés vevői rendelésből is könnyedén készíthető.

Beérkező számlák

A bevételek mellett lehetőség van a kiadások és költségek rögzítésére is. Ehhez különböző kiadás/költségtípusok hozhatók létre, és a költségek a szállítókon kivül ezekhez a kiadástípusokhoz, valamint projektekhez rendelhetők. Igy a kiadás-statisztika riportban folyamatosan nyomon követhető, hogy melyik kiadás/költségtípusra költenek a legtöbbet. A számla import modul segítségével a beérkező számláikat automatikusan a NAV-tól importálva is létrehozhatják.

Kimutatások

Jelenleg 10 féle kimutatás létezik a rendszerben: Cash-flow, Projekt cash-flow, Kinnlévőségek, Kiadás-statisztika, Likviditási előrejelzés, Vevő fizetési magatartás / osztályozás, Vevő dokumentumok, Vevő egyenleg egyeztető, ÁFA kimutatás, valamint készletkimutatások. Ezek a kimutatások nagyban elősegítik az üzletmenetük nyomonkövetését és a könnyebb döntéshozatalt.

Vevők

Lehetőségük van a vevőik rögzítésére és nyilvántartására. A vevőkhöz kapcsolható az alapadatain túl a vevőcsoport, fizetés módja, vevői kedvezmény, és eseményekhez kapcsolható e-mail értesítők ki és bekapcsolása. Számla készítéshez nem kötelező vevőt létrehozni, ha a számla készítesekor az egyszeri vevőt opciót választják. A vevőket adószám alapján is létrehozhatják, amely aztán a vevő adatait automatikusan kitölti.

Szállítók

A szállítók törzsadatai is rögzíthetők a vevők adatain túl. Ezek a kiadások/költségek rögzítésénél és a kimutatásoknál kapnak jelentős szerepet. A szállítók - mint a vevők - adószám alapján is létrehozhatók, és a szállító összes adatát a program a NAV adatbázisából automatikusan kitölti.

Cikkek

A cikkek adatainak nyilvántartása mellett tartalmazza a cikk mennyiségi egységét, a cikkcsoportot, az egységárát és az alkalmazott ÁFA %-t. Új számla létrehozásánál a program innen veszi az egységárat, ami a számla készítésekor átírható. Amennyiben szeretnék a cikküket készletként nyilvántartani, akkor kapcsolják be a 'Készletmennyiség-kezelés' funkciót új cikk létrehozásakor, így a rendszer ezeknek a cikkeknek az értékesítésénél figyeli és változtatja azok mennyiségét, és ha nem talál elegendőt belőle, blokkolja a számlakiállítást. Ugyancsak beállítható egy minimum készletmennyiség, amely alatt a rendszer figyelmeztető üzenetet küld. A készlet mennyisége manuálisan is változtatható (leltárhiány, leltártöbblet esetén). Készlet beszerzése esetén a kiadás rögzítésekor megadható, hogy szeretnének-e a készletmennyiséget is változtatni.

Projektek

A projektek egy adott szerződés alatt elvégzett munkákat gyűjtik össze. Projekt létrehozásánál megadható a projekt kezdete, vége, státusza és egyéb adatai. Minden számla és kiadás/költség projekthez kapcsolható, igy a cash-flow kimutatás mellett a projekt cash-flow kimutatás kíséri figyelemmel egy adott projekt kiadásait és bevételeit.

Al-felhasználók

Lehetőség van a saját felhasználói fiókon kívül további - különböző jogosultságokkal ellátott - al-felhasználókat kapcsolni az előfizetéshez. Al-felhasználókat csak a fiók tulajdonosa tud létrehozni, változtatni vagy törölni. Ezen fiókok érvényessége egyidőben jár le a fő előfizetési fiókkal.

sympay házipénztár

Integrált házipénztár, időszaki pénztárjelentéssel, és rengeteg testreszabási lehetőséggel. A házipénztár összekapcsolható a számlázóval, amely így automatikusan létrehozza a készpénzfizetési bizonylatait például készpénzes számlák kiállításakor.

Beérkező számlák import modul

A modul segítségével többszörösen meggyorsíthatják a beérkező számláik felvitelét. Így a bevételeik mellett a kiadásaikat is láthatják a programban és pontosan nyomon követhetik mikor és mire költöttek.

Elektronikus számla

Az elektronikus számla egy olyan számla (bizonylat), amely elektronikus jelek formájában tartalmazza a számla adatokat. Az elektronikus számlákra vonatkozó szabályok országonként valamelyest eltérnek. Magyarországon 2004-ben, a számviteli törvény módosításával vezették be az elektronikus bizonylat fogalmát. Az elektronikus számlákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a hatályos jogszabályok szerint elfogadja.Az elektronikus számla olyan nem papír alapú számla, amely egy eredeti példányban készül, és egyszerűen fájlmásolás útján sokszorosítható. Az ÁFA törvény 175. § (1) bekezdése alapján számlát elektronikus úton kibocsátani kizárólag abban az esetben lehet, ha a számla és az abban foglalt adattartalom sértetlensége, valamint eredetiségének hitelessége biztosított. Az elektronikus számla és adattartalmának sértetlensége azt jelenti, hogy a számla megegyezik az eredetileg kibocsátottal, a számlára utólag semmiféle változtatást, módosítást nem vezethetnek. Az elektronikus számla eredetének hitelessége alatt az értendő, hogy technikai eszközök segítségével egyértelmüen azonosítható a számlát kibocsátó, és minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy a számlát a számlán szereplő adóalany bocsátotta ki. (Forrás: Wikipedia)A symbion.eu online számlázó program elektronikus számla partnere az AppSol Informatikai Zrt. (www.e-szamla.hu).

Webshop import

Importálja és számlázza a webáruház és API rendeléseit!  

login.symbion.eu
Elfelejtette a jelszavát?
Online fizetés
Kapcsolatfelvétel

Szoftver készítője és tulajdonos: Dupplak Kft.
Általános szerződési feltételek
Adatkezelési nyilatkozat

© symbion.eu 2007-2022